Akawatte?

Akabe...kijk eens verder, want anders kan best!

Akabe is een werking binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. We willen ook hen de kans te geven om het spel van scouting te spelen. We werken in verschillende takken die opgedeeld zijn per leeftijd. Deze takken kan je verder op de website terug vinden.

We zijn een doorsnee scouts: wij hebben elke zondagnamiddag een activiteit, gaan op weekend en op kamp in tenten. We leren sjorren. We spelen scouteske spelletjes. We doen zelfs aan totemisatie!

De kerngedachte van onze werking wordt eigenlijk perfect geïllustreerd door de naam: Akabe, wat staat voor: ‘Anders kan best’. 

Voor wie?

Kinderen en jongeren met een beperking zijn bij ons welkom vanaf 6 jaar. Om overbelasting van onze oudste takken te voorkomen, aanvaarden we geen nieuwe leden die 18 jaar zijn of ouder.

Autisme, ADHD, een mentale of fysieke beperking,...? Dan kan uw zoon/dochter 2 keer komen proberen zodat u en de leidingsploeg kan kijken of Akabe iets voor uw zoon/dochter is. 

Scouts en gidsen Vlaanderen

Samen met ongeveer 540 andere groepen maken wij deel uit van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Al deze groepen samen horen in het Verbond. Het Verbond is opgedeeld in 12 Gouwen waarvan onze groep behoort tot Gouw Land Van Egmont. Onze Gouw wordt opgedeeld in een viertal Districten. Akabe Aalst maakt deel uit van District Dender waaronder de scoutsgroepen van de omgeving rond Aalst, Lede, Erpe-Mere, Ninove, ... vallen. 

Het District Dender organiseert gemeenschappelijke activiteiten voor haar scoutsgroepen waaronder kapoenendag (voor welpen en jonggivers), duodagen (voor gidsen en verkenners) en eikes (jins en vips).

‘WIJ zijn scouts en gidsen, meisjes en jongens,
elk met een eigen verhaal. Iedereen kan erbij.

WIJ gaan samen op verkenning en durven tuimelen in het leven.
De natuur is onze troef.
WIJ geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer.
WIJ spelen een spel dat niet luchtledig is, in vrije tijd die niet vrijblijvend is.
Met groot plezier en kleine daden komen WIJ op voor onze omgeving
en voor een kleurrijk Vlaanderen.

Zo dromen WIJ luidop van gelukkige mensen in een rechtvaardige wereld.'